top of page

El basquetbol com eina davant de l'assetjament escolar

Publicat  2 de maig de 2021. 10.17 hores. -Webmaster-.


Avui, 2 de maig, es el Dia Internacional contra l’assetjament escola o bullying en la seva expressió anglòfona i des de www.territoribc.com volem fer ressò mitjançant l’article “El València Basket s'uneix a la campanya contra el buylling“ a la pàgina web esportiva especialitzada Superdeporte, on parla de la acció de l’ACB davant d’aquest problema.


Aquest es l’article íntegre:


Aquest diumenge 2 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar i l’ACB i els seus clubs volen conscienciar de manera especial sobre això.


La campanya Actuem contra el Bullying serà present a la pista en tots els partits de el cap de setmana a la Lliga Endesa, i al València Basket - Movistar Estudiants que es jugarà diumenge a les 17:30 hores en la Fonteta es viurà una situació molt especial: Dani González, un nen de 14 anys que pertany a un dels equips de l'Alqueria del Basket, viurà el partit com un més en el grup taronja com a premi pels seus valors, el seu esforç, treball en equip i la seva consciència contra l'assetjament escolar.


Dani formarà part de la convocatòria del València Basket al llarg de tot el partit, sent presentat amb els seus ídols i asseient-se amb ells a la banqueta. Abans, acompanyarà els dies previs a l'equip en la preparació del partit, inclosos els necessaris tests PCR.


En tot el procés comptarà amb un padrí d'excepció: Guillem Vives, base del València Basket i un dels cinc integrants del "Quintet contra el Bullying" de l’ACB.


Premi a l'esforç i al suport als seus companys


Dani juga en l'equip Infantil A del València Basket i en el seu dia a dia destaca pel seu esforç, treball en equip i suport als seus companys, tant en el bàsquet com a l'institut, on ha ajudat a la integració de nois d'altres països amb dificultats.


Malgrat afrontar personalment un any difícil al traslladar-se de Calp a València i veure menys als seus amics, ha fet un esforç extra per integrar-se i fomentat el bon ambient en tots els àmbits sempre des del respecte i companyerisme. Des del club apunten que és un exponent de la Cultura de l'Esforç i té un sentir especial cap al bàsquet.


Per tots aquests valors que transmet se li ha premiat amb acompanyar l'equip i conscienciar amb això contra el Bullying.


Busquem Quintets contra el Bullying


L’ACB i l'Associació NACE (No a l'Assetjament Escolar) impulsen "Actuem contra el Bullying", una campanya que va tenir el seu primer esdeveniment a l'Alqueria del Basket de València a la tardor de 2019 i en la seva segona temporada posa el seu focus en conscienciar i educar a tots aquells nens i nenes que miren cap a un altre costat davant l'Assetjament Escolar, els que, amb el seu silenci o la seva complicitat, donen suport directament o indirectament als assetjadors.


"Aquests cinc jugadors intentaran convèncer nens i nenes perquè també ells formin els seus quintets a les escoles de tot el país. Aquests cinc nens hauran d'enviar les seves propostes per intentar convertir-se en referents en la seva pròpia classe, amb idees que ajudin a que tots els nens se sentin a gust en l'entorn escolar i puguin tenir un ajut en cas de necessitar-ho. Els jugadors, a través de les seves pròpies xarxes socials, es faran ressò de les millors propostes."

Fotografia: Superdeporte.es

Per a això l’ACB compta amb un "Quintet contra el Bullying" format per cinc destacats jugadors de la Lliga Endesa: Darío Brizuela (Unicaja), Víctor Claver (Barça), Augusto Lima (UCAM Múrcia), Sergio Llull (Reial Madrid), i Guillem Vives (València Basket).


Aquests cinc jugadors intentaran convèncer nens i nenes perquè també ells formin els seus quintets a les escoles de tot el país. Aquests cinc nens hauran d'enviar les seves propostes per intentar convertir-se en referents en la seva pròpia classe, amb idees que ajudin a que tots els nens se sentin a gust en l'entorn escolar i puguin tenir un ajut en cas de necessitar-ho. Els jugadors, a través de les seves pròpies xarxes socials, es faran ressò de les millors propostes.


A més, sempre que la pandèmia ho permeti, els integrants del "Quintet contra el Bullying" visitaran escoles per traslladar de primera mà el projecte. Darío Brizuela (Unicaja) va ser el primer a fer-ho amb una xerrada als nens i nenes de 6è de primària al Col·legi Rosari Bru de Màlaga.fondo1.jpg
logo tbc masc..png

Territori Bàsquet Colomenc

El basquetbol a Santa Coloma

bottom of page