top of page
logotbcnew-xl.png

La Història de www.territoribc.com

Territori Bàsquet Colomenc (www.territoribc.com) va estrenar-se al maig del 2007, amb la filosofia de ser una pàgina web que promocionés el basquetbol colomenc. El promotor del projecte va ser David Parra.

La pàgina va tenir l'empenta inicial amb el suport de Sergio Scariolo, entrenador de diversos equips ACB i seleccionador espanyol, qui va dedicar un petit article de benvinguda a la pàgina.

Poc a poc, Territori Bàsquet Colomenc va anar assumin propostes per promocionar el basquetbol de la ciutat. La primera d'elles va ser promoure la cel·lebració d'un partit d'exhibició de la Selecció de Santa Coloma, en la categoria cadet masculí, com cloenda del Torneig de Bàsquet Base de Nadal, que va organitzar la Gramenet BC, davant de l'AE Minguella, al desembre del 2007.

A l'any 2008, www.territoribc.com i la Asociación Española de Entrenadores de Baloncesto (AEEB), mitjançant gestió directe amb el seu president, Joan Maria Gavaldà, s'arriba a un acord de col·laboració per que el programa "Encesta por la Salud", sigui distribuït en el basquetbol colomenc.

Al 2009, Territori Bàsquet Colomenc organitza una Taula Rodona per debatre l'estat del basquetbol colomenc, que va tenir lloc al Centre Cívic Riu, amb la presència entre d'altres de Lluis Tarrasón, Juanjo Ruiz, Carlos Brumos, Raul Rincon, David Hernandez...

Al mateix any, 2009, Territori Bàsquet Colomenc organitza la primera Copa SCG, un torneig de pretemporada, amb tots els clubs colomencs, que es continuaria cel·lebrant anualment fins l'actualitat. En la primera edició, www.territoribc.com, va assumir la despessa total del torneig jugant-se només a categoria sènior, tant masculí com femení.

En el 2010, www.territoribc.com, va col·laborar en el Torneig de Nadal que organitzava Gramenet Bàsquet Club, amb el patronici del trofeo al millor jugador/a colomenc/a del torneig.

En l'any 2011, www.territoribc.com va co-organitzar juntament amb l'Associació d'Història del Basquetbol Colomenc, per la iniciativa d'aquesta entitat, de l'acte del "75è. Aniversari del primer partit de basquetbol a Santa Coloma", que es va jugar al Poliesportiu de La Bastida i que va constar de dos partits, un femení i masculí, recreant un partit d'aquella època.

Al mateix any, al 2011, www.territoribc.com conjuntament amb l'Associació d'Història del Bàsquet Colomenc, dins de les jornades Esportives de final de temporada de l'ADE Fuster, i a la pista de l'entitat col·legial, s'organitzaria un clínic de formació, obert i gratuït, amb la presència de Pablo del Tio, ex-jugador d'élit colomenc i en l'any 2011, coordinador de les categories superior del CE Sant Nicolau, i Quim Solà, entrenador badaloní del CB Santa Coloma 2010-2011, a la Copa Catalunya masculina.

Des del 2012, Territori Bàsquet Colomenc conjuntament amb l'Associació d'Història del Bàsquet Colomenc, organitza la primera edició dels Premis Molt Bàsquet i que a partir de la edició del 2017, restaria www.territoribc.com com únic organitzador dels Premis Molt Bàsquet després de la decisió de l'Associació d'Història del Bàsquet Colomenc de no continuar en el projecte.

El 29 de juny de 2012, www.territoribc.com conjuntament amb l'Associació d'Història del Bàsquet Colomenc organitza "Seminari Bàsquet ..... en femení", amb la participació de Tania Perez (Lliga Femenina), Ana Maria Moreno (Lliga Femenina 2) i el periodista de TV3 Jordi Robirosa. L'acte va tenir lloc a la Sala de Can Sisterè.

Entre 2012 i 2013, www.territoribc.com va fomentar, conjuntament amb els clubs colomencs, especialment ADE Fuster, Bàsquet Neus, CB Santa Coloma i Gramenet BC, un circuit de trobades d'Escoles de Bàsquet, a les pistes colomenques.

 

També a la temporada 2012-2013, www.territoribc.com, es converteix en col·laborador de la pàgina @aburridocopacat, desenvolupadora estadística de la Copa Catalunya, amb un seguiment exhaustiu de la competició, i organitzadora, conjuntament amb el CB Sant Josep de Badalona, del primer All Star de la Copa Catalunya. Des d'aquí es pot descarregar una de les revistes digital d'@aburridocopacat.

 

Al 2013, Territori Bàsquet Colomenc inicia un nou projecte amb la organització del Torneig Ciutat de Santa Coloma, amb la participació de les seleccions de Santa Coloma, categoria infantil en 2013 i categoria cadet en 2014, tant masculina como femenina, i on ja no es va realitzar la tercera edició degut a la manca de col·laboració d'una part dels clubs colomencs.

 

El 29 d'octubre de 2013, a la Sala Can Sisteré, www.territoribc.com va organitzar una xerrada-coloqui en la presentació del llibre "Emocions en l'entorn del basquetbol" de l'ex-entrenador a l'ACB, Xavi Garcia.

 

 

 

​En el 2014, es va fer realitat un antic projecte de www.territoribc.com, que era recuperar el basquetbol en els col·legis de la Ciutat i amb el vist-i-plau de l'Institut Municipal d'Esports es va possar en marxa el projecte "Ciutat, Clubs i Escoles, junts pel Bàsquet", on els clubs colomencs eren els principals promotors actius, amb l'objectiu d'iniciar-se el projecte al setembre. Desgraciadament, els esforços de l'Institut Municipal d'Esports i Territori Bàsquet Colomenc van caure en va ja que es va xocar amb la intransigència de les AMPES consultades.

Aquest mateix any Territori Bàsquet Colomenc arriba a un acord de col·laboració amb la Federación Española de Baloncesto (FEB) amb motiu de la cel·lebració del Mundial de Basquetbol d'Espanya, on la segona edició del Ciutat de Santa Coloma es veuria afavorida per aquest acord, amb entrades per els partits jugats als Palau Sant Jordi, i que serien incloses en un sorteig dins del torneig Ciutat de Santa Coloma.

 

 

 

 

Des de la temporada 2012-2013 fins a la temporada 2015-2016, a www.territoribc.com, s'escollien els millors cincs sèniors i millors jugadors i jugadores mensuals del basquetbol colomenc, bassat en les estadístiques facilitades per els clubs colomencs i per les federacions respectives. En la temporada 2019-2020, es tornaria a recuperar.

A finals d'aquest 2016, Territori Bàsquet Colomenc canvia la seva filosofia, deixant enrere el concepte de "diari" existent fins el moment per una pàgina web amb un enfocament més formatiu sobre el basquetbol colomenc, recuperant l'esperit inicial de l'any 2007. Després d'una aturada de dos mesos, el mes de febrer de 2017, va ser el "reinici" de Territori Bàsquet Colomenc.

I el 3 de maig de 2017, www.territoribc.com cumpliria 10 anys d'existència, amb 8 versions de disseny, reinventant-se en aquest temps.

En el 2018, dos fites en actes organitzats per Territori Bàsquet Colomenc: Els Premis Molt Bàsquet 2018 es van convertir en els millors premis històrics, gràcies a la gran assistència, gairebé els 500 assistents, i la cel·lebració de la desena edició de la Copa SCG, el torneig de pretemporada organitzat per www.territoribc.com, amb la col·laboració la gran majoria dels clubs colomencs.

A principis de gener de 2019, www.territoribc.com sol·licita adherir-se a la Campanya "Valors i civisme", que va possar en marxa el departament d'Esports de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, on a dia d'avui no s'ha rebut cap resposta.

També en el 2019 va tenir lloc una nova edició dels Premis Molt Bàsquet, amb una nova fita ja que es va superar el llindar dels 500 assistents, a més d'altres rècords nous com el número de patrocinadors o el número de guardons atorgats.

El 24 de setembre de 2019, es va llençar la novena versió de www.territoribc.com, amb un disseny més modern i amb cabuda per tota la història de Territori Bàsquet Colomenc.

Al març de 2020, degut a la pandèmia del Covid -19 i el confinament per prevenir la malatia, www.territoribc.com va possar en marxa el Challenge "La Meva Pissarra si que es mou" on, fidels a la filosofia de la pàgina, un entrenador de la ciutat explicava un exercici i nominava a un altre entrenador per què acceptès el repte.

bannerllibrexavigarcia.gif
logobannertr2009.JPG
logomundial2014-tbc.gif
bannercircuitescolesbasquetscg213.gif
bannercircuitebsc2012.jpg
fondo1.jpg
logo tbc masc..png

Territori Bàsquet Colomenc

El basquetbol a Santa Coloma

bottom of page