top of page

14 anys donant veu al basquetbol colomenc

Publicat  3 de maig de 2021. 10.11 hores -Webmaster-.

Avui, fa 14 anys, www.territoribc.com feia la seva primera publicació a la xarxa, amb una noticia de presentació del projecte, i amb dos “padrins” d’excepció: l’entrenador de l’Unicaja de Màlaga en aquell moment, i posteriorment el seleccionador més llorejat del basquetbol espanyol, Sergio Scariolo, i Oscar Cuesta, un dels fundadors de la web referent en basquetbol femení, masbasket.com, comentarista ACB i jugador i entrenador a la nostra ciutat, que van donar la seva empenta a la tret de sortida amb un dos textos de suport.


El projecte, començava amb la idea de promocionar el basquetbol colomenc; “la tendència a promocionar el bàsquet cap a fora del mateix club. I TBC s'oferix com una petita eina per a fer arribar el bàsquet a tothom de Santa Coloma tantmateix pels mateixos clubs, a motivar iniciatives per a la progressió del bàsquet federat, escolar i de lleure i definitivament, a promocionar el bàsquet, sempre amb l'ànima d'aquest esport: la tots aquells que moveu la maquinària del bàsquet”, amb aquestes paraules, en l’escrit de presentació del webmaster, el 3 de maig el 2007.


Ni com webmaster estaria present que 14 anys després, www.territoribc.com seguiria en xarxa, essent un referent del basquetbol, pel que fa a la informació, tot i que mai ha estat l’objectiu de ser un diari del basquetbol de la ciutat. Una informació que si s’aproparia entre els anys 2012 i 2017, quan la pàgina oferia de 3 a 4 noticies diàries, perdent de vista l’objectiu del 2007, i que va motivar una aturada de la pàgina que recuperaria l’essència inicial.


www.territoribc.com ha estat sempre lluitant per la visualització del basquetbol de la ciutat, amb la organització d’actes únics al basquetbol català, com la Copa SCG (2009-2019), Premis Molt Bàsquet (2012-2019), Ciutat de Santa Coloma (2013 i 2014) o actes aïllats com Taules de col·loquis o xerrades i col·laboracions amb l’Associació Espanyola d’Entrenadors o la Federació Espanyola de Basquetbol. Aquests esdeveniments han tingut trajectòria curta o llarga, depenent, però que en aquest article no tocaria parlar d’això, pot ser més endavant.


"Ni com webmaster estaria present que 14 anys després, www.territoribc.com seguiria en xarxa, essent un referent del basquetbol, pel que fa a la informació, tot i que mai ha estat l’objectiu de ser un diari del basquetbol de la ciutat. Una informació que si s’aproparia entre els anys 2012 i 2017, quan la pàgina oferia de 3 a 4 noticies diàries, perdent de vista l’objectiu del 2007, i que va motivar una aturada de la pàgina que recuperaria l’essència inicial.”

Fotografia: www.territoribc.com

9 dissenys han donat vida a www.territoribc.com en aquests 14 anys de vida, que en constant evolució sempre s’ha volgut adaptar a les necessitats del basquetbol de Santa Coloma, malgrat en segons quines èpoques i segons quins clubs, no ha estat gaire fàcil, fer coses per el basquetbol de la ciutat.


Per desgràcia, aquests 14 anys no s’han pogut conservar, on s’ha rebut un atac pirata que va provocar la pèrdua de molta informació i un error de servidor que també va fer perdre més informació. Aprofitant la inèrcia des de www.territoribc.com pel que fa a les revistes digitals que últimament estan tenint protagonisme a la pàgina, es farà una còpia de tots els articles diaris, actualment i anant cap el darrera fins recollir tota la documentació que sigui possible conservar.


De moment, www.territoribc.com, seguirà mentre la il·lusió sigui essent el més i millor protagonista.Comments


fondo1.jpg
logo tbc masc..png

Territori Bàsquet Colomenc

El basquetbol a Santa Coloma

bottom of page